By Bibby Financial Services

25 feb 2020

Moet u contant geld vrijmaken om uw bedrijf vooruit te helpen?

Een efficiënt cashflowmanagement en het financieren van hun ambities blijven enkele van de belangrijkste hindernissen voor KMO's – of het nu gaat om groei of gewoon om het dagelijks runnen van hun bedrijf.

Om aan deze vraag te voldoen gaan leningen en financiële oplossingen verder dan conventionele financierings als bankkredieten en leningen. Flexibelere financieringen zoals Factoring hebben een opmars ingezet en treden meer op de voorgrond.

Bedrijven zijn ontegensprekelijk aangetrokken tot de functionaliteit van bankkrediet, maar dit kan beperkingen hebben voor sommige handelsondernemingen en het houdt geen rekening met dagelijkse ontvangsten of potentiële vertragingen van betalingen. Inderdaad, bedrijven die hun debiteurenboek onder controle hebben en met late betalingen te maken krijgen, plukken de vruchten van Factoring.

Factoring is een belangrijk wapen in het arsenaal van snel groeiende, ondernemende bedrijven.

Debiteurenvorderingen zijn een enorme troef voor bedrijven, maar het kan vaak te lang duren voor ze in contanten worden omgezet. Factoring kan de problemen van laattijdig betalende klanten, zoals een tekort aan werkkapitaal en debiteurenbeheer oplossen. In dat geval vertrouwt een bedrijf zijn verkoopfacturen toe aan een financiële dienstverlener die doorgaans tot 90% van de verkoopwaarde kan voorschieten, omdat zij dicht bij de debiteurenvorderingen blijven en de waarde ervan vaststellen en beschermen.

Factoring wordt op grotere schaal gebruikt als een flexibele manier om meer werkkapitaal te genereren omdat het geld vrijmaakt zodat u kunt investeren in uw bedrijf of het kan uitbreiden. Het is een belangrijke troef voor snel groeiende bedrijven en kan een goede strategische motor zijn omdat het u toegang geeft tot fondsen op basis van de sterkte van uw debiteurenvorderingen of facturen die nog op betaling wachten.

Of u nu naar een nieuw pand wilt verhuizen, een reeks aanwervingen wilt doen, nieuwe contracten wilt afsluiten of een nieuwe onderneming wilt overnemen, Factoring kan uw groeistrategie ondersteunen. Aangezien het niveau van de beschikbare financiële middelen evenredig loopt met de verkoop, moet de financiering automatisch toenemen naarmate een bedrijf groeit. Deze flexibiliteit maakt Factoring zo aantrekkelijk dat het alsmaar nadrukkelijker voorkomt op de huidige markt en uitgroeide tot een belangrijke partner voor toekomstige bedrijfssuccessen.


Contact

Neem contact met ons op +32 (0) 78 48 12 51

of

Email