Wat is factoring? Factoring betekenis

Wat is factoring? Factoring betekenis

Factoring is debiteurenfinanciering die bedrijven ondersteunt welke te maken hebben met uitdagingen op het gebied van cashflow of die graag willen groeien. 

Het is een flexibel alternatief voor bankleningen, rekening-courantkredieten of creditcards, zonder dat u langlopende schulden hoeft aan te gaan. Door de waarde van uw onbetaalde facturen vrij te maken, overbruggen bedrijven de kloof tussen het verzenden van verkoopfacturen en het ontvangen van betalingen. 

Het kan ook tijd voor u vrijmaken omdat wij de ontvangen betalingen voor u beheren. 

Download onze gids over factoring

Hoe werkt factoring?

U kunt tot 90% van uw factuurwaarde binnen 24 uur na facturering ontvangen. Zodra uw klant de factuur betaalt, ontvangt u het resterende saldo na aftrek van de overeengekomen kosten.

Ons team ondersteunt u door uw openstaande facturen te innen, zodat u zich volledig kunt richten op uw bedrijfsactiviteiten.

En met 24/7 toegang tot onze Client Online-service kunt u uw account beheren waar en wanneer het u uitkomt.

Als u de druk op uw cashflow wilt verlichten door toegang te krijgen tot het verschuldigde geld in openstaande facturen zonder uw debiteuren te moeten opvolgen, is factoring een goede oplossing.

Vraag een offerte aan

Het factoringproces in vier eenvoudige stappen

factuurpictogram

Factuur uw klant

Stuur een factuur naar uw klant en upload de factuurgegevens via onze online portal

percentage pictogram

Krijg snelle toegang tot uw geld

Wij geven tot 90% van de factuurwaarde vrij binnen 24 uur

telefoon pictogram

Wij innen de betalingen namens u

Wij bieden een vriendelijke en professionele service

geld pictogram

Wij zullen het resterende bedrag aan u overmaken

Na aftrek van de overeengekomen kosten


De voordelen van factoring voor uw bedrijf

Factoring van uw facturen biedt een aantal voordelen voor uw bedrijf. De belangrijkste voordelen van factoring zijn:

 • Direct cash - het belangrijkste voordeel van factoring is dat het uw bedrijf onmiddellijk geld verschaft. Deze financiering kan u helpen problemen met de cashflow te overwinnen en de middelen te bieden die u nodig hebt om uw uitgaven te betalen en nieuwe klanten aan te nemen.
 • Hiermee kunt u betalingsvoorwaarden aan klanten verstrekken - de meeste grote, commerciële en overheidsklanten zullen facturen moeten betalen op voorwaarden van 30 tot 90 dagen. Als u geen lange betalingstermijnen kunt aanbieden, kunt u worden uitgesloten van lucratieve contracten.  Factoring stelt u in staat betalingsvoorwaarden aan uw klanten aan te bieden omdat u uw facturen kunt financieren zodra u ze opheft en negatieve financiële gevolgen kunt vermijden.
 • Helpt u het krediet van uw klanten beter te beheren – kies factoring met Bibby Financial Services en we zullen de kredietwaardigheid van uw klanten bepalen. Zorg voor gemoedsrust door deze belangrijke taak uit te besteden aan onze experts.
 • Het is makkelijk te krijgen - factoring is makkelijker te krijgen dan veel traditionele financiële oplossingen. Zolang u goederen en/of diensten levert aan een ander bedrijf en uw klanten kredietvoorwaarden geeft van 30 tot 90 dagen – is factoring geschikt voor u. In tegenstelling tot banken die zich richten op uw kredietwaardigheid, bieden we een flexibelere manier voor bedrijven om toegang te krijgen tot financiering.
 • Uw financiering kan naar behoefte toenemen - het bedrag dat u kunt bereiken is afhankelijk van de waarde van uw facturen. Als u dus meer werk gaat verrichten en uw facturen stijgen, kunt u meer geld vrijspelen. Dit maakt het een geweldige oplossing, niet alleen voor problemen met de kasstroom op korte termijn, maar ook voor bedrijven die een snelle groei doormaken en die financiële middelen nodig hebben om ze bij te houden.
Kies de juiste factormaatschappij

 • Een kortetermijnoplossing voor tijdelijke problemen met de cashflow – als uw cashflow-problemen tijdelijk zijn, kan factoring u helpen uw financiën voor die periode te saneren. Neem contact op met onze experts op het gebied van bedrijfsfinanciën die kortlopende factoring oplossingen kunnen bieden.
 • Gebruik uw facturen als onderpand - voor traditionele financieringsopties zoals bankleningen, kunnen aanzienlijke activa als onderpand nodig zijn. Deze activa kunnen onroerende goederen, inventaris, materiaal en dergelijke omvatten.  Factoring vereist alleen uw facturen (debiteuren) als onderpand.
 • Geen behoefte om enig eigen vermogen op te geven - factoring vereist niet dat u eigen vermogen opgeeft.  Wanneer u het eigen vermogen opgeeft, geeft u ook het eigendom en de controle over een deel van uw bedrijf op.  En het verkopen van eigen vermogen op een moment dat u wellicht te maken krijgt met financiële uitdagingen kan betekenen dat u er geen goede prijs voor krijgt. Factoring biedt een relatie die zo lang duurt als nodig is. Als u besluit uw factoringfaciliteit niet te verlengen, eindigt de relatie zodra het contract is afgerond, zonder verlies van eigen vermogen.
 • Geschikt voor kleine bedrijven -  kleinere bedrijven kunnen toegang tot een gewone zakelijke lening of kredietlijn als een echte uitdaging ervaren.  Bibby Financial Services biedt factoring diensten aan voor bedrijven van elke omvang: van start-ups tot internationale bedrijven.
 • Ondersteuning en externe expertise krijgen - wij zijn een internationaal bedrijf met kantoren in 10 landen en meer dan 1.200 werknemers. We ondersteunen wereldwijd meer dan 12.000 bedrijven in diverse sectoren. Wij kunnen u niet alleen helpen om snel toegang te krijgen tot geld maar we zullen u ook ondersteunen met debiteurenbeheer, het evalueren van potentiële klanten en nuttige inzichten uit de branche aanbieden om u te helpen de concurrentie een stap voor te blijven.

Casestudy van een factoring klant

Casestudy van een factoring klant

Net als veel Belgische bedrijven heeft het in Herentals gevestigde marketingbedrijf Steady Agency te maken met de druk op de cashflow, omdat werknemers wekelijks of maandelijks betaald moeten worden en klanten vaak pas na 60 of 90 dagen betalen. 

Steady Agency heeft een flexibele financieringsoplossing gevonden met Bibby Financial Services. Via de factoring diensten heeft Steady Agency direct toegang tot geld om werknemers en crediteuren te betalen, zodat zij zich kunnen richten op de groei van hun bedrijf.

 
Lees de casestudy van Steady Agency

In één oogopslag informatie over factoring bij Bibby Financial Services

De belangrijkste kenmerken van factoring en de voordelen die u kunt krijgen door samen te werken met een toonaangevende aanbieder van alternatieve bedrijfsfinanciering, zijn hieronder weergegeven:

Kenmerken

 • Wij geven tot 90% van de factuurwaarde vrij binnen 24 uur
 • U krijgt geld ter waarde van uw facturen zodra deze naar uw klanten worden verstuurd
 • Snelle, flexibele bedrijfsfinanciering die meegroeit met uw omzet
 • Onbeperkte duur bij een doorlopend contract
 • Wij benaderen uw klanten voor de betaling
 • U kunt ervoor kiezen het proces vertrouwelijk te houden
 • Combineer factoring met kredietverzekering voor extra zekerheid
 • Beheer uw account met onze 24/7 Client Online-service

Voordelen

 • Snelheid: Toegang tot geld binnen 24 uur om leveranciers op tijd te betalen of belangrijke aankopen te doen
 • Controle: Wij zorgen voor uw debiteurenbeheer en controleren uw openstaande vorderingen
 • Persoonlijk: Wij leren u kennen – onze klanten waarderen onze relatiegerichte benadering
 • Gemak: U kunt uw financiering op elk gewenst moment inzien met onze 24/7 Client Online-service
 • Veiligheid: U kunt ervoor kiezen om uw bedrijf te beschermen tegen de insolventie van uw klanten door middel van een kredietverzekering
 • Vertrouwelijkheid: Kies voor een vertrouwelijke dienst en we maken niet openbaar dat u gebruik maakt van onze diensten

Beschikbare soorten factoring

Beschikbare soorten factoring

We bieden een reeks factoring oplossingen die zijn ontworpen voor verschillende financieringsbehoeften van bedrijven. Dit zijn onder meer:

 • Recourse factoring - voor bedrijven met een vast  die een vast en kredietwaardig klantenbestand
 • Non-recourse factoring - voor ondernemers die hun handelsrisico's willen beperken en hun debiteurenportefeuille willen verzekeren
 • Doe-het-zelf factoring - voor bedrijven die zelf hun debiteurenbeheer willen doen en alleen behoefte hebben aan financiering 
 • Export factoring - werkkapitaal voor ondernemers die zakendoen in het buitenland
Vertel ons over uw financiële behoeften

Is factoring geschikt voor u?

Factoring is een populaire zakelijke financieringsoplossing voor bedrijven die hun groeiambities willen realiseren. 

Uw bedrijf kan ook geschikt zijn voor factoring als u:

 • Goederen of diensten levert op B2B-basis
 • Betalingstermijnen van 30 tot 90 dagen verstrekt aan uw klanten
 • U uw debiteurenbeheer wilt uitbesteden om tijd vrij te maken voor de ontwikkeling van uw bedrijf
Doe de factoring scan

Veelgestelde vragen over factoring

Wat is factoring?

 • Factoring stelt uw bedrijf in staat om geld vrij te maken van uw uitstaande verkoop facturen van voordat deze zijn betaald. Een extra bonus van factoring is dat we het debiteurenbeheer uit uw handen nemen, zodat u zich kunt concentreren op de groei van uw bedrijf.

Voor wie is factoring geschikt?

 • Factoring is ideaal als uw bedrijf klanten heeft met lange betalingstermijnen en/of vaak te laat betalen.  Het kan ook handig zijn als u meer tijd besteedt dan u zou willen aan het beheer van uw debiteuren en klantbetalingen.

Waarom zou ik factoring moeten gebruiken?

 • Factoring geeft u snel toegang tot het geld dat u verschuldigd bent. Tevens helpt het ook de cashflow te verbeteren, zodat u uw bedrijf soepel en efficiënt kunt runnen en tegelijkertijd uw werkkapitaal kunt opbouwen.  Omdat wij contact onderhouden met uw klanten voor de betalingen, heeft u meer tijd om u te concentreren op de groei van uw bedrijf. In tegenstelling tot een traditionele rekening-courantkrediet of lening, groeit de financiering in lijn met uw omzet, waardoor dit model van commerciële financiering een flexibele oplossing is voor het beheren van uw cashflow. 

Moet ik zekerheden verstrekken ten behoeve van de financier? 

 • Voor factoring dient u enkel uw facturen als onderpand te verstrekken.  Wel voeren wij een administratieve controle uit voor definitieve goedkeuring van de financiering.

Hoe lang duurt het om een factoring-faciliteit op te zetten?

 • Elk bedrijf is anders. We werken met u samen om ervoor te zorgen dat de financiering die u krijgt precies is wat uw bedrijf nodig heeft.  Dit betekent dat de tijd die nodig is om alles op zijn plaats te krijgen, afhankelijk kan zijn van hoe complex uw bedrijfssituatie is.  In een ideale wereld kan uw faciliteit in een paar dagen gerealiseerd worden, maar dit hangt ook af van de snelheid waarmee we toegang krijgen tot de informatie die we nodig hebben.

Wat kost factoring?

 • Iedere overeenkomst en faciliteit is anders.  De kosten voor uw bedrijf zijn afhankelijk van uw behoeften en de services die u wilt gebruiken.  Als u wilt bespreken hoe factoring voor uw bedrijf zou werken, vraag dan om een terugbelverzoek en een van onze specialisten zal spoedig contact met u opnemen.