Kantoor

Waarom goed debiteurenbeheer belangrijk is

Het debiteurenbeheer en de cashflow van uw onderneming zijn direct aan elkaar gelinkt. Goed en adequaat debiteurenbeheer werkt een gezonde cashflow in de hand en zorgt ervoor dat uw klanten uw facturen betalen volgens de gemaakte betaalafspraken. 

Als je met zekerheid kunt voorspellen dat u geld ontvangt om uw personeel en leveranciers tijdig te betalen, dan kunt u ook gerust vooruitplannen en uw bedrijf laten groeien. Een gezonde cashflow zorgt ervoor dat u over het nodige werkkapitaal beschikt om te investeren en te groeien. 

Een achterstallige betaling kan het verschil maken tussen een succesvolle maand en een gevaarlijk financieel tekort. Meerdere achterstallige betalingen kunnen de continuïteit van een bedrijf in gevaar brengen. Daarom is het voor alle bedrijven, ongeacht de grootte, business activiteiten of sector, van cruciaal belang dat B2B facturen snel worden betaald. 


Kantoor

Wat zijn de uitdagingen van debiteurenbeheer?

Het monitoren en innen van uw uitstaande facturen kan uitdagend en tijdrovend zijn. 

Goed en effectief debiteurenbeheer vereist dagelijkse acties welke veel tijd in beslag nemen. Instellen en bijhouden van kredietlimieten op basis van het risicoprofiel van uw afnemers, handelsvoorwaarden documenteren, opdrachtgevers factureren, inkomende betalingen verwerken, uitstaande facturen telefonisch opvolgen  en aanmaningen versturen kost heel veel tijd. 

Wanneer u continue achter de achterstallige betalingen moet aanzitten of in stressvolle situaties terechtkomt van het omgaan met klanten die niet kunnen of willen betalen, wordt uw aandacht afgeleid van het groeien van uw bedrijf. 


Minder achterstallige betalingen dankzij het debiteurenbeheer bij BFS

Factoring kan een kosteneffectieve debiteurenbeheer functie aanbieden naast de flexibele financiering die u binnen 24 uur na de facturatie krijgt. BFS zorgt ervoor dat uw debiteurenbeheer effectief gedaan wordt, zodat het in een gezonde cashflow resulteert. 

Uw voordelen:

  • Proactief een commercieel debiteurenbeheer
  • Waarborging van commerciële belangen
  • Reductie van de gemiddelde betaaltermijn
Lees meer over factoring

  • Schriftelijke en telefonische opvolging
  • Wereldwijde dekking
  • Buitengerechtelijke en gerechtelijke incasso

Kantoor

Hoe BFS uw bedrijf kan helpen

BFS heeft ruim 30 jaar ervaring in het voeren van debiteurenbeheer in verschillende landen, tijdzones en talen.

Dankzij ons internationaal netwerk verzorgen wij professioneel en persoonlijk contact met uw klanten zonder dat de commerciële relatie tussen u en uw klanten in het gedrang komt.

 
Neem contact met ons op

Contact

Neem contact met ons op +32 (0) 78 48 12 51

of