Kantoor

Financiële uitdagingen van de uitzendbranche

De uitzendbranche kent het probleem van de financiële gat die ontstaat tussen de verloning van de uitzendkrachten en de betaling van de opdrachtgever. Deze financiële druk kan een negatieve invloed hebben op de cashflow waardoor tijdige betaling van uitzendkrachten en sociale lasten niet mogelijk is. 

In het algemeen moet de sector zorgen dat de werknemers tijdig betaald worden op wekelijkse basis. De opdrachtgevers worden echter op maandelijkse basis gefactureerd en in sommige gevallen hanteren de opdrachtgevers betalingstermijnen van 30, 60 of zelfs 90 dagen. 

Het verschil tussen de wekelijkse verloning en maandelijkse facturen kan resulteren in cashflow problemen. Deze liquiditeitskrapte kan niet alleen uw vaste uitgaven beïnvloeden maar ook de groei van uw onderneming in de weg staan - een echte frustratie voor ambitieuze ondernemers.


Kantoor

Hoe factoring uitzendbureaus kan helpen

Factoring betekend dat u binnen 24 uur na de facturatie toegang kunt krijgen tot uw gefactureerde geld. Dit zorgt voor een betrouwbare cashflow die u nodig heeft om uw personeel, uitzendkrachten en belastingdienst op tijd te kunnen betalen. 

Factoring biedt flexibele financiering aan, zodat u nieuwe opdrachten kunt aannemen en zich geen zorgen hoeft te maken over de beschikbare financieringsruimte. De financiering groeit mee met uw omzet. 

Bibby Financial Services verzorgt ook debiteurenbeheer zodat u zich volledig kunt richten op succesvol ondernemen. 
De belangrijkste voordelen van onze factoring dienstverlening voor uitzendbureaus zijn onder andere:

  • Continuïteit van de cashflow
  • Beheer van de seizonsgebonde omzetschommelingen
  • Gefactureerd geld beschikbaar binnen 24 uur
  • Tijdbesparing – u kunt zich volledig richten op uw kernactiviteiten
  • Tijdig betalen van personeel, uitzendkrachten en crediteuren
  • Meer financiĆ«le ruimte voor investeringen in uw bedrijf
  • Zorgeloos aanvaarden van nieuwe opdrachten 

 

 


Kantoor

Waarom voor ons kiezen?

Ons team van experts heeft grondige kennis van de uitzendbranche. 

Naast werkkapitaalfinanciering kunnen wij u ook ondersteunen op het gebied van debiteurenbeheer en kredietverzekering, zodat u zich volledig kunt focussen op de werving en selectie van nieuwe kandidaten en het aannemen van nieuwe opdrachten. 

Neem contact met ons op

Contact

Neem contact met ons op +32 (0) 78 48 12 51

of

Email