• Klant Steady Agency
  • Locatie Herentals
  • Branche Marketing
  • Financiering 500.000 EUR
“Wij zijn zeer tevreden over de pro-activiteit, de reactiesnelheid en de algemene service.” Managing partners van Steady Agency

Financiële uplifting voor de groeiambities van Steady Agency

Steady Agency zorgt ervoor dat de producten van haar klanten genoeg aandacht in de winkelcentra krijgen door het stimuleren van het consumentenaankoopgedrag. Het bedrijf leent sales en marketing specialisten uit aan de retail bedrijven om het beste uit hun merk te halen door onder andere ‘concept development’ of ‘shopper marketing’. Roadshows met een originele foodtruck, ‘front of store’ promoacties, degustaties op de winkelvloer, merchandising, verkoopassistente ter beschikking stellen, baklessen voor cliënteel organiseren, virtual reality filmpjes, in-store installatie van promotiemateriaal zijn enkele voorbeelden van de bedrijfsactiviteiten van Steady Agency.

Product onder de aandacht van potentiele kopers te brengen om de brand van de klant te ‘upliften’ kost veel tijd en geld. Zoals bijna elke onderneming heeft ook Steady Agency te maken met druk op de liquiditeitspositie doordat medewerkers wekelijks of maandelijks betaald moeten worden en opdrachtgevers vaak pas na 60 of 90 dagen betalen. Een dergelijke situatie kan de groeipotentie van een onderneming belemmeren aangezien de stagnerende cashflow het onmogelijk maakt om nieuwe opdrachten aan te nemen. En wat moet een bedrijf doen als het een tender krijgt die voor een verdubbeling van de omzet gaat zorgen? Dat is een heel mooi groeiperspectief maar dat betekent ook verdubbeling van de kosten, die een standaard bankkrediet niet kan dekken.

Steady Agency heeft een flexibele financieringsoplossing gevonden bij Bibby Financial Services BV (BFS), die met haar omzet meegroeit en haar groeiambities ondersteunt. Middels de factoring diensten van BFS beschikt Steady Agency meteen over het gefactureerde geld waarmee medewerkers en crediteuren tijdig betaald kunnen worden. Naast de continuïteit in de cashflow verzorgt BFS tevens het debiteurenbeheer, zodat het Steady Agency team zich kan focussen op de core business: “build and grow brands and sales”. De managing partners van het bedrijf zijn zeer te spreken over de dienstverlening van Bibby Financial Services: “Wij zijn zeer tevreden over de pro-activiteit, de reactiesnelheid en de algemene service.”