Soms is kiezen voor de goedkoopste factoringorganisatie niet helemaal in uw voordeel. Zorg ervoor dat u de toegevoegde waarde specifiek voor uw bedrijf meekrijgt. Bekijk de referenties van het factoringbedrijf – vraag:
- Of ze wereldwijd actief zijn als u in het buitenland zaken doet - waar hebben ze kantoren in het buitenland?
- Met wie werken zij samen als u meer juridische of HR-assistentie nodig hebt?
- Hoe vaak houden ze contact met u en bieden ze updates over uw branche – hoe goed zijn hun mensen bekend met uw branche?
- Welke aanbevelingen hebben ze?
- Tot welke beroepsorganisaties behoren zij?
- Wie reguleert hen?
Zodra u contact opneemt met een factoringbedrijf, zullen ze meestal een meeting of een telefoontje opzetten en vragen naar specifieke documenten en informatie over u en uw bedrijf. Dan maken zij een vrijblijvend voorstel.
Als u akkoord gaat met de voorwaarden, bent u klaar om de procedure op te starten en uw facturen aan hen te verkopen. Zorg ervoor dat u duidelijk weet hoe u uw geld zult ontvangen – sommige gebruiken bankoverschrijvingen, andere gebruiken geldtransfers die sneller kunnen zijn. Kijk alles op voorhand na.
De meeste factoringorganisaties betalen in twee termijnen: een eerste betaling van 80 tot 90 percent van de waarde van de factuur; een tweede betaling met de rest minus het overeengekomen percentage. Controleer wat de betalingstermijnen zijn. Sommige bedrijven betalen per factuur - anderen zullen de betalingen bundelen en dan ontvangt u één gegroepeerd bedrag.
Factoring is een uitstekende optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een manier om snel toegang te krijgen tot geld dat vastzit in de openstaande facturen. Zoek naar een factoringbedrijf dat al expertise vergaarde in uw sector, een organisatie die begrijpt dat u een gezonde cashflow nodig heeft voor uitdagingen en opportuniteiten die zich aandienen, zodat u kunt investeren in de groei van uw bedrijf.