kantoor

Wat zijn factoring schulden en hoe werkt het?

Factoring is een manier om ervoor te zorgen dat u altijd op tijd wordt betaald. In plaats van te wachten tot uw klanten uw facturen betalen – 30 tot zelfs 120 dagen, afhankelijk van de betalingsvoorwaarden – hebt u meteen toegang tot uw geld, meestal al binnen 24 uur na het uitsturen van uw facturen.

Dus, hoe werkt het? U komt in aanmerking voor factoring diensten als u een nieuwe onderneming bent met een beperkte financiële achtergrond of een organisatie die geld zoekt om uitbreiding te financieren, of als u sneller toegang tot uw geld nodig hebt om werknemers en uw eigen rekeningen te betalen.

Zelfs als u een faillissement achter de rug hebt en doorstart hebt gemaakt, zal een factoringbedrijf uw aanvraag nog steeds overwegen als u kunt aantonen over waardige klanten en een goede zakelijke strategie te beschikken. Deze hulplijn is niet altijd beschikbaar via traditionele bankfinancieringen.

Het is belangrijk om de kleine lettertjes te lezen als u een aanvraag doet. Niet alle Factoring aanbieders bieden dezelfde voorwaarden of dezelfde diensten.

Neem contact met ons op

Wat is de procedure voor factoring schulden?

Een factoringbedrijf betaalt u een overeengekomen percentage van uw factuur uit en daarna wachten zij op betaling door uw klant. Het grote voordeel is dat wanneer uw zaak groeit, en het altaal facturen dat u uitstuurt stijgt, stijgt ook het bedrag dat voor u wordt vrijgegeven. Dit betekent dat u zakelijke uitgaven kan blijven betalen, zoals nieuwe activa en lonen, zonder dat u opnieuw hoeft te onderhandelen over voorwaarden met het Factoringbedrijf.

Een bankfinanciering heronderhandelen kan langer duren. Dat kan inhouden dat u opportuniteiten moet laten schieten terwijl u wacht tot er een beslissing valt. De factoringbedrijven werken veel sneller, vaak valt er al een beslissing enkele dagen nadat u contact met hen opnam en de vereiste informatie en documenten hebt ingediend.

Wanneer u een akkoord hebt met het factoringbedrijf, kunt u binnen 24 uur na het uitsturen van een factuur al een betaling van 80 tot 90 procent van uw factuur verwachten. Het resterende bedrag van de factuur, verminderd met de factoringkosten, wordt aan u overgemaakt zodra de klant de factuur helemaal betaald heeft.

Eenvoudig:

 • U onderhandelt met het factoringbedrijf over de zakelijke afspraken en komt tot een overeenkomst
 • U stuurt uw factuur uit en u stuurt een kopiefactuur naar het factoringbedrijf
 • U ontvangt 80 tot 90 procent van de factuurwaarde binnen 24 uur

 • De factor ontvangt betaling van de factuur binnen de gestelde termijn – 30-120 dagen
 • Het factoringbedrijf betaalt u de rest van de factuur, verminderd met hun percentage
 • Veel factoringbedrijven helpen u bij het bijhouden van uw betalingen met online apps – neem gerust al eens een kijkje voor u een aanvraag doet

Niet alle factoringbedrijven zijn hetzelfde

Soms is kiezen voor de goedkoopste factoringorganisatie niet helemaal in uw voordeel. Zorg ervoor dat u de toegevoegde waarde specifiek voor uw bedrijf meekrijgt. Bekijk de referenties van het factoringbedrijf – vraag:

 • Of ze wereldwijd actief zijn als u in het buitenland zaken doet - waar hebben ze kantoren in het buitenland?
 • Met wie werken zij samen als u meer juridische of HR-assistentie nodig hebt?
 • Hoe vaak houden ze contact met u en bieden ze updates over uw branche – hoe goed zijn hun mensen bekend met uw branche?
 • Welke aanbevelingen hebben ze?
 • Tot welke beroepsorganisaties behoren zij?
 • Wie reguleert hen?

Zodra u contact opneemt met een factoringbedrijf, zullen ze meestal een meeting of een telefoontje opzetten en vragen naar specifieke documenten en informatie over u en uw bedrijf. Dan maken zij een vrijblijvend voorstel.

Als u akkoord gaat met de voorwaarden, bent u klaar om de procedure op te starten en uw facturen aan hen te verkopen. Zorg ervoor dat u duidelijk weet hoe u uw geld zult ontvangen – sommige gebruiken bankoverschrijvingen, andere gebruiken geldtransfers die sneller kunnen zijn. Kijk alles op voorhand na.

De meeste factoringorganisaties betalen in twee termijnen: een eerste betaling van 80 tot 90 percent van de waarde van de factuur; een tweede betaling met de rest minus het overeengekomen percentage. Controleer wat de betalingstermijnen zijn. Sommige bedrijven betalen per factuur - anderen zullen de betalingen bundelen en dan ontvangt u één gegroepeerd bedrag.

Factoring is een uitstekende optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een manier om snel toegang te krijgen tot geld dat vastzit in de openstaande facturen.  Zoek naar een factoringbedrijf dat al expertise vergaarde in uw sector, een organisatie die begrijpt dat u een gezonde cashflow nodig heeft voor uitdagingen en opportuniteiten die zich aandienen, zodat u kunt investeren in de groei van uw bedrijf.

 


Contact

Neem contact met ons op +32 (0) 78 48 12 51

of