kantoor

Is factoring alleen bedoeld voor bedrijven die het moeilijk hebben?

Factoring is de laatste jaren aanzienlijk gegroeid in populariteit en hoewel het blijft evolueren, bestaan er vandaag nog enkele eeuwenoude mythes over.

Alternatieve financieringsvormen worden vaak als veel ingewikkelder beschouwd dan conventionele kredietproducten. Als gevolg daarvan zijn er veel verkeerde informatie en misverstanden rondom factoring.

Door een aantal mythes te doorprikken, kunnen we aantonen hoe factoring uw strategie voor bedrijfsfinanciering kan ondersteunen en efficiënt gebruikt kan worden.

Contacteer ons

Flexibele financieringsvormen ter ondersteuning van uw groeiplannen

Veel bedrijven verkiezen vandaag factoring boven andere financieringsopties omdat ze er de flexibiliteit van inzien en merken hoe het groei en investeringen efficiënt kan ondersteunen.

Het is waar dat factoring bedrijven in moeilijkheden kan ondersteunen om hun cashflowmanagement weer in orde te krijgen. Maar het wordt ook algemeen gebruikt als een positieve manier om werkkapitaal vrij te maken om uitbreiding te stimuleren. 

Factoring is een slimme keuze voor snel groeiende, ondernemende bedrijven omdat u erdoor over het geld van onbetaalde facturen kan beschikken.

Enkele voordelen zijn:

  • Het is afhankelijk van de kredietwaardigheid van uw klanten
  • Geeft u toegang tot werkkapitaal wanneer u dat nodig hebt
Doe de factoring scan

  • Biedt de liquiditeit die nodig is om te groeien en aankopen te doen
  • Kan u helpen bij het beheren van de dagelijkse handelsbehoeften

Groothandel

Genereer cashflow om de toename van bedrijfsorders te ondersteunen

Factoring is een van de meest flexibele en efficiënte financieringsvormen voor het snel genereren van cashflow wanneer u het nodig hebt. Omdat het groeit in lijn met uw bedrijfsorders, is het een goede strategische drijfveer voor groei en het wordt algemeen gebruikt om aankoopstrategieën te steunen.

Door werkkapitaal vrij te maken, krijgt u de vrijheid en flexibiliteit om te investeren in groei of om te diversifiëren in andere activiteiten.

Groei is het sleutelwoord en tegelijk de reden waarom veel bedrijven factoring gebruiken bij organische groei, fusies en overnames. Deze financieringsvorm hoeft niet gezien te worden als een oplossing bij financiële problemen.

Zakelijke Lening of Factoring?

Contact

Neem contact met ons op +32 (0) 78 48 12 51

of

Email