Transport

Succesvolle bedrijven gebruiken Factoring om problemen met cashflow op te lossen

Bedrijven die te maken hebben met uitdagingen op het gebied van de cashflow of die graag willen groeien, overwegen steeds vaker factoring.

Factoring is een goede oplossing voor alle bedrijven, ongeacht hun omvang, bedrijfsactiviteiten of sector, die de druk op hun cashflow willen verlichten.

Door hun openstaande B2B-facturen onmiddellijk in cash om te zetten, krijgen bedrijven toegang tot het nodige werkkapitaal om vaste lasten tijdig te kunnen betalen of nieuwe opdrachten aan te nemen.

Het is een flexibel alternatief voor bankleningen, rekening-courantkredieten of creditcards, zonder dat u langlopende schulden hoeft aan te gaan.

Factoring in combinatie met een kredietverzekering kan uw bedrijf ook beschermen tegen het toenemende risico van wanbetaling als gevolg van faillissementen.

Bespreek uw financiële behoeften met ons

kantoor

Hoe Factoring helpt de cashflow te verbeteren om uw zakelijke potentieel te realiseren

Factoring kan een geweldige manier zijn om bedrijven te helpen die geld nodig hebben om groeiambities te financieren. Het wordt nu erkend als een gevestigde en geloofwaardige vorm van financiering. 

Steady Agency, een in Herentals gevestigd marketingbureau, richtte zich tot Bibby Financial Services om algemene problemen met cashflow te verhelpen. Die doken op omdat zij werknemers op wekelijkse of maandelijkse basis moesten betalen terwijl ze zelf vaak 60 tot 90 dagen moesten wachten op betalingen van hun klanten.

Ontdek hoe Factoring de cashflow heeft verbeterd.

Lees de case study over Steady Agency

kantoor

Positieve ontwikkelingen van het gebruik van factoring

Wanneer u klanten op de hoogte stelt van uw factoring faciliteit, kan dit worden gezien als een positieve ontwikkeling voor uw bedrijf en uw zakenpartners. Het belangrijkste voordeel van factoring is dat het uw bedrijf onmiddellijk geld verschaft. Deze financiering kan u helpen problemen met de cashflow te overwinnen en het werkkapitaal te bieden dat u nodig hebt om uw maandelijkse lasten te betalen en nieuwe klanten aan te nemen.

Cashflow op peil houden is een uitdaging voor bedrijven van elke omvang. De voordelen van factoring wegen zwaarder dan de potentiele bedenkingen van klanten zodra u gaat samenwerken met een factoringmaatschappij. Factoring kan bijdragen aan het toekomstige succes van uw bedrijf, tevens zal de hele waardeketen mee profiteren van uw verbeterde werkkapitaal positie. Leveranciers zullen tijdig betaald worden, waardoor ook deze partijen hun leveranciers en crediteuren binnen de gestelde termijn kunnen betalen.

Wij financieren uw facturen binnen 24 uur. Daarnaast zorgen wij voor tijdige betaling door uw klant middels ons professionele debiteurenbeheer.

Neem contact met ons op

Contact

Neem contact met ons op +32 (0) 78 48 12 51

of